Mantije putuju u Evropu

Bez autora
Jun 18 2012

Specijaliteti iz novopazarskog kraja - mantije, pite, bureci i baklava - naći će se na evropskom ali i američkom tržištu, zahvaljujući inicijativi ovdašnje firme „Euro baget“, koja posluje u sastavu privatnog trgovinsko-ugostiteljskog preduzeća „Rekić“. Zbog toga će ova firma do kraja narednog meseca uposliti 200 žena koje znaju da spremaju ove specijalitete. „Euro baget“ se već bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda sa ovog područja, koji se prodaju u objektima velikih trgovinskih lanaca u Srbiji, ali i u Turskoj, BiH i CG. Novi poslovni potez je proširivanje proizvodnje i upošljavanje nove radne snage, jer postoje svi uslovi koje zahtevaju standardi evropskog tržišta. U narednih desetak dana očekuje se potpisivanje ugovora sa partnerima u inostranstvu. Proizvodi ovog preduzeća vrlo brzo bi trebalo bi da budu dostupni potrošačima u Sloveniji, Italiji, Nemačkoj i Americi.

Mantije putuju u EvropuSpecijaliteti iz novopazarskog kraja - mantije, pite, bureci i baklava - naći će se na evropskom ali i američkom tržištu, zahvaljujući inicijativi ovdašnje firme „Euro baget“, koja posluje u sastavu privatnog trgovinsko-ugostiteljskog preduzeća „Rekić“.

Zbog toga će ova firma do kraja narednog meseca uposliti 200 žena koje znaju da spremaju ove specijalitete. „Euro baget“ se već bavi proizvodnjom prehrambenih proizvoda sa ovog područja, koji se prodaju u objektima velikih trgovinskih lanaca u Srbiji, ali i u Turskoj, BiH i CG. Novi poslovni potez je proširivanje proizvodnje i upošljavanje nove radne snage, jer postoje svi uslovi koje zahtevaju standardi evropskog tržišta. U narednih desetak dana očekuje se potpisivanje ugovora sa partnerima u inostranstvu.

Naši proizvodi vrlo brzo trebalo bi da budu dostupni potrošačima u Sloveniji, Italiji, Nemačkoj i Americi. Naši partneri raspolažu sa mnogo prodajnih objekata i potrebna nam je nova radna snaga, objašnjava Dželadin Tahirbegović, direktor firme i dodaje da je za njih posebno interesantno nemačko tržište, gde živi mnogo ljudi iz ovog kraja i muslimana kojima su bitni „halal i ostali sertifikati, a mi ih imamo“.

U ovom preduzeću tvrde da je njihova prednost što su savladali proizvodnju zdrave hrane organskog porekla i da se koriste najbolji pešterski proizvodi - meso i sir.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik